Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramboračka s houbami

  Obrazek 

     Na troše másla opražíme na kousky pokrájené  čerstvé houby, zalijeme studenou vodou, osolíme,  přidám několik kuliček celého pepře a  nového koření a  pochopitelně i kmín a dáme vařit. Je  možno vše vložit i  do horkého vývaru místo do studené  obyčejné vody.

     Přidáme nakrájené syrové brambory a  trochu na  drobno nakrájené či nastrouhané mrkve, celeru a  petržele. Vařím na mírném ohni . Asi po dvaceti   minutách, když je již zelenina měkká, zahustím jíškou (já oužívám hotovou jíšku Knorr). Na závěr přidám dva   rozmačkané či prolisované stroužky česneku, a nezapomeneme přidat i v dlaních rozemnutou majoránku.  Dochutím solí, pepřem .  Špetka másla vše zjemní.

     Lze samozřejmě použít i houby sušené, což přijde vhod hlavně mimo houbařskou sezonu, zejména v zimníc měsících. Předem je namočíme v mléce či vodě. Přidáme je k bramborám a jinak postupujeme stejně.
 

Seznam:

  • Brambory
  • Houby
  • Máslo
  • Sůl, Kmín, Nové koření, Majoránka, Pepř celý i mletý
  • Mrkev, Celer, Petržel
  • Jíška
  • Česnek

p9200009.jpgp9190006.jpg