Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čivabčiči (nebo Čevabčiči?)


  Obrazek   Mleté maso mix (hovězí a vepřové 1:1) dám do

 mísy. Výborné je to ale i jen z masa hovězího.
 Některé kuchařky uvádějí také přidání masa 
 skopového, které  lze nahradit masem krůtím. Takže
 si vyberte. Já osobně dávám přednost masu
 hovězímu, případně mix vepřo-hovězí. Promíchám s
 jednou středně velkou na drobno nakrájenou cibulí.
 Opepřím a osolím a zapráším docela dost mletou
 paprikou. Je dobré přidat jedno vejce, dvě lžíce
 hladké mouky a lžíci strouhanky. Přidám lžičku
 plnotučné hořčice. ObrazekSměs řádně promíchám a nadělám z ní válečky. Do malého kastrolku naleji olej  (používám olivový) a opeču ze všech stran.  Nezapomenout na talíři obložit nakrájenou cibulí a  hořčicí. Vhodnou přílohou jsou žluťoučké omaštěné  brambory.
Podle ohlasů je tento můj jednoduchý recept jeden z  nejčastěji zobrazovaných.
 

Seznam:

  • Mleté maso (mix nebo jen hovězí)
  • Cibule
  • Pepř, sůl
  • Mletá paprika
  • Vejce,
  • Hladká mouka
  • Strouhanka
  • Plnotučná hořčice
  • Olej na smažení