Jdi na obsah Jdi na menu
 


Játrové knedlíčky do polévky

     Játrové knedlíčky do polévky jsou takovou třešinkou na polévkovém dortu. Knedlíčky se dají koupit už hotové mražené, ale nějak mi zrovna dvakrát nechutnají. Knedlíčky, jak je dělám já a jak je tady popíši, mě nikdo neučil, ale sám jsem si to tak nějak vymyslel, takže to asi nebude úplně jak to má být, ale mně to tak docela chutná. Na netu jsem zjistil, že těch postupů a návodů na ně je přehršel a každý to dělá tak trochu po svém. Je to podobné jako se svíčkovou, gulášem, bramborovým salátem a dalšími oblíbenými pokrmy, taky má každý ten svůj "zaručený" postup.

     Tak tedy návod po mém: Koupím hotovou játrovou zavářku. Pozor pro začátečníky, je to polotovar a musí se to ještě dodělat. Zavářku (150 g)  vyklopím do mísy a přidám 4 - 6 lžic strouhanky, 2 lžíce hladké mouky a jedno celé vejce. Uváděné množství berte s rezervou, sami si to udělejte husté jak potřebujete. Směs pak ochutím pepřem, solí, majoránkou, přidám asi tak 3 vymačkané stroučky česneku a špetku muškátového květu. Vše řádně prohnětu, aby vznikla polotuhá hmota. Nechám chvilku odpočinout a šoulám z toho kuličky, které dám do hotové polévky zavařit. Záměrně neuvádím přesné množství koření, každý si to udělá po svém. Někdo taky třeba nedává vejce, někdo nedává mouku, někdo do hmoty zamíchá na jemno nakrájenou listovou petrželku a pod. Každý po svém.

p3190030.jpg

     Je to rychlé a jednoduché.

SEZNAM:

  • Játrová zavářka
  • Strouhanka
  • Hladká mouka
  • Vejce
  • Pepř, sůl
  • Majoránka
  • Česnek
  • Muškátový květ