Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky po italsku

     Vyzkoušel jsem nový recept, který není z mé hlavy ale vyčetl jsem ho v jednom časopisu.  Výsledek mne překvapil. Chuť je výborná, jídlo je za půl hoďky hotové na stole.

Originál recept doporučuje použít jen mleté vepřové a teké se to jmenuje „ VEPŘOVÉ KARBANÁTKY PO ITALSKU“. Já jsem ale použil mleté maso mix 1:1 a tak jsem z názvu to vepřové vynechal.

POSTUP

           Do mísy dáme všechny ingredience. Žádná vejce ani namočená veka. Já jsem navíc přidal ještě půl střední cibule. K tomu se přidají dvě lžíce studené vody. Vše řádně promíchat a z hmoty vytvořit karbanátky.

-          V pánvi zahřát olej a na mírném ohni smažit 7 minut z každé strany.

 Je to opravdová lahůdka, která je úplně jiná než klasický český karbanátek.

 VHODNÁ  PŘÍLOHA

     Originální recept doporučuje americké brambory pečené na pečícím papíru na plechu v troubě, k tomu cherry rajčátka s rukolou.

Já jsem použil opečené brambory a znojemskou okurku a taky to bylo výborné. Asi by se hodily i šťouchané či normální brambory nebo bramborová kaše a ke studenému karbanátku samozřejmě i chleba.

  

NUTRIČNÍ  HODNOTY  NA  PORCI

cca:     3095 kJ, 30 g tuku, 29 g bílkovin, 35 g sacharidů

  

POZNÁMKY

     Mám odzkoušeno, že hodně záleží na kvalitě mletého masa. Doporučuji použít hodně kvalitní.

    Kůry z citronu použijeme jen opravdu trochu a nezapomeneme citron řádně předem omýt.

    Ani parmazán nenahrazujeme žádným aidamem a pod.

 

p3170025.jpg   p3170026.jpg

 

SEZNAM:    (pro 4 osoby)

  • 500 g mleté maso
  •   50 g strouhanky
  •     2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky (ne kudrnka! A může se dát i víc)
  •     1 velký stroužek česneku
  •        jemně nastrouhaná kůra z citronu
  •   50 g strouhaného parmazánu (lze koupit už strouhaný v pytlíčku)
  •        pepř, sůl dle chuti