Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kokosky

28. 3. 2016

      Ač diabetik, přidávám recept na velice jednoduchý a rychlý desert. Asi známe všichni KOKOSKY. Následující jejich příprava je však tak jednoduchá, až je to úžasné.

     V míse smícháme jeden sáček strouhaného kokosu (cca 250g) a jednu plechovku slazeného kondenzovanjého mléka. Promícháme na jednolitou hmotu a pak pomocí lžíce tvarujeme "bochánky", které klademe na pečící papír na plech. Nepřidáváme ani cukr, ani vejce, ani nic jiného. Zkusil jsem přidat panáka rumu, ale cítit to tam vůbec nebylo :-(. Předehřejem troubu na 150 stupňů a vložíme plech. Necháme péct při této teplotě asi tak 15 až 20 minut. Teda spíš než pečení je to takové sušení. Je třeba ale vše sledovat, ke konci doby najednou kokosky poměrně rychle zrůžoví a zezlátnou. To je přesně ta doba, kdy plech vyjmeme. Kokosky za malou chvíli zchladnou a můžeme baštit. Kokosky jsou neuvěřitelně lahodné a jsou krásně měkké.

p3240002.jpg p3240003.jpg

 

 

p3240001.jpg p3240004.jpg

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Seznam:

  • 1 balíček strouhaného kokosu (250g)
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka