Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tortelliny I

Mám tento týden dovolenou a tak nezbývá, než si oproti jindy vařit i obědy. Dnešní menu byly těstoviny. Koupil jsem si Tortelliny, což není žádný problém. Většinou jsou se špenátovou nádivkou ale já jsem si koupil s nádivkou z vepřového a hovězího masa.
Příprava je jednoduchá. Nejprve dáme do hrnce vařit vodu, osolíme ji, přidáme lžičku citronové šťávy a olivového oleje. Těstoviny vložíme do vařící vody a vaříme přibližně 2 minuty "al dante". Než se voda začne vařit, připravíme si něco navrch. V misce jsem rozmíchal basalkové pesto alla Genovese s pár kapkami basalikového octa, sezamového oleje, lžičkou kečupu a dochutil jsem kapkou chilly salsy Cholula. Na závěr jsem přidal pár natrhaných lítků čerstvé basalky. Uvařené těstoviny sem zcedil a zamíchal do nich ochucené pesto. Navrch jsem na drobno nakrájel a zamíchal několik kousků krájených papriček Jalapeňos. Vhodným je pak Souvignon, ale ne nijak výrazné chutě, třeba z poslední sklizně.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek