Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tortelly

Do třetice, abych byl hodně zdravý, abych ochutnal co nejvíce ze stravy jižních států, jsem si dnes připravil k obědu Tortelly s pažitkou. Jsou to pšeničné placky, ochucené čímkoli, v mém případě česnekem. Dají se konzumovat teplé i studené, jako příloha či s náplní. Vhodné jsou s čímkoli - kousky masa, ryb, drůbeže, zeleniny, s omáčkou, s fajitou, s kořením, nivou a pod.
Ohřál jsem je v mikrovlnné troubě a udělal náplň ze zeleniny (červená cibule, mrkev, paprika tricolora, nať jarní cibulky a pórek) Do toho zamíchané samostatně osmahnuté kousky kuřecího masa a jeden nakrájený pikantní párek. Pro chuť trochu bazalkového octa, a Ďábelské omáčky. Ohřátou směs jsem nakladl na placky a ty přehnul stylem wrap.

Vhodná byla i miska krémové česnekové polévky s nakrájenou jednou menší bramborou a trochou hub. Ochucené magikořením a posypané maminčinýma
rybičkama do polévky (na sucho opražené nakrájené kostičky chleba).

Obrazek Obrazek