Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sendviče

       Mám rád ostřejší a pikatní jídla a tak i mé nejoblíbenější sendviče jsou takové.
Je potřeba nachystat toustový chleba (dávám přednost světlému), měkký salám (používám gothai), feferonky (vhodné jsou nakládané), tvrdý plátkový sýr, mletá paprika a máslo (mám oblíbenou máslovou Ramu).

Obrazek

Obrazek
Připravím si vždy dvojici krajíčků, na jednu půlku naskládám kolečko salámu, plátek sýra, na něj položím kousek feferonky a posypu dle chuti paprikou. Opět přiklopím kolečkem salámu a druhou půlkou krajíčku chleba. Nejdůležitější finta je v tom, že abych vytvořil krásně do zlatova upečenou kůrku, musí se obě poloviny chleba potřít máslem (Ramou), ale pozor - z venkovní strany !!! Vložíme do sendvičovače a pečeme. Šikovný je takový, který má sendvič rozdělený na dvě trojúhelníkové části. Po upečení pak sendviče nožem oddělím. Nic dalšího já s nimi již nedělám, někdo je však přisolí, potře kečupem a dělá další své oblíbené úpravy.
Konzumovat lze jak teplé, tak i studené.

Obrazek


Seznam:

  • Tousty (světlé či tmavé dle vlastní chuti)
  • Krájený salám Gothai (2 kolečka na sendvič)
  • Plátkový sýr (druh dle vlastní chuti)
  • Feferonky (čerstvé nebo nakládané)
  • Rama
  • Paprika mletá