Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úžasná a jednoduchá gulášová polévka

Objevil jsem a xkrát vyzkoušel jak připravit jednoduše úžasnou gulášovou polévku. Jako základ použiji gulášovou polévku v pytliku od Knorru. Nejprve ale v hrnci na lžíci oleje orestuji drobně nakrájenou půlku střední cibule, na drobnop6190001-----kopie.jpg nakrájenou jednu jarní cibulku, jednu chilli papričku a na malé  kostičky pokrájený jeden debrecínský párek (dvě nožičky). Po orestování přiliji litr vody z rychlovarné konvice (aby to bylo dříve ve varu). Jakmile začne voda vřít, přisypu obsah pytlíku a dobře zamíchám. Do bublající polévky dám hrst kmínu (nikoliv drcený, ale celý), větší hrst majoránky, kterou před nasypáním promnu v dlani kvůli lepšímu aroma. Přidám na malé kostičky nakrájenou jednu vařenou střední bramboru či dvě menší. Vše povařím asi deset minut. Pro lepší chuť vložím do polévky oříšek másla. Protože mám rád polévky hustší, tak ještě polévku zahustím tmavou granulovanou jíškou (třeba také od Knorra). Já to sice nedělám, ale lze ještě polévku doplnit na drobno nakrájeným uvařeným masem. Na talíři ozdobím pažitkou či petrželkou. Dochutit lze ještě mletým pepřem a Magi, solit už není většinou potřeba.

 p6190008.jpg   p6190009.jpgp6190007.jpgp6190010.jpg

 

 

Věřte, že takto připravenou polévku od té doma dělané téměř nikdo nerozpozná. S pečivem pak chutná jako z hospody. Málokdy zbyde, ale pokud ano, rád si část nechám zamrazit pro horší časy.

 

SEZNAM:

  • Gulášová polévka v pytlíku od Knorr
  • 1 střední cibule
  • 1 střední brambora
  • 1 debrecínský párek (dvě nožičky)
  • majoránka, kmín, chilli paprika, tmavá jíška Knorr, oříšek másla, pažitka, petrželka