Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základ na guláš

 Tenhleten základ na guláš používám již řadu roků. Jeho složení a chuť se za ta léta vůbec nezměnil a to je jedna z hlavních jeho předností.
Příprava je velice jednoduchá. Ve 250 ml studené vody rozmíchám (osvědčil se mi na to tyčový mixer) obsah sáčku. Přivedu k varu a dále přidám na drobno nakrájenou cibuli. ObrazekDále přidávám podle chuti a podle požadovaného výsledku. Mohu dále přidat prolisovaný česnek, kmín, pepř, rozemnutou majoránku. Hodí se i špetka glutasolu. Chci-li aby to bylo s chutí frankfurtského guláše, přidám pochopitelně na kolečka nakrájené jemné párky. Na guláš klasický vložím kousky masa a mohou být jak vepřové, tak i hovězí. Maso je vhodné předem zatáhnout rychlým opečením na pánvi bez oleje nebo jen s malým množstvím tuku. Hovězí maso většinou před nakrájením na kousky ještě nechám alespoň 30 až 40 minut v papiňáku uvařit, aby bylo maso měkké. Omáčku mohu zahustit granulovanou jíškou Knorr ale i zjemnit zamícháním kysané smetany. Kápneme-li lžičku tatarky do guláše na talíři, je z toho guláš - slunce. Vhodné je přidat na talíř pár koleček cibule. Na mexický guláš přidám mleté chilly. Guláš je výborný i s použitím masa drůbežího. Jak vidíte, fantazii se meze nekladou. Guláš je vždy jemný, chutný a málokdo by řekl, že základem je guláš z pytlíku :-).

 

Seznam:

  • Maďarský guláš Knorr v pytlíku
  • Cibule
  • Glutasol
  • Dle chuti česnek, kmín, mletý pepř, majoránka
  • Jíška Knorr
  • Kyselá smetana na vaření